Datum

Alzheimer café 16 november 2023 - Palliatieve zorg en euthanasie bij dementie

Inhoud

Het Alzheimer Café Helmond opent op donderdag 16 november opnieuw haar deuren voor een belangrijke bijeenkomst gericht op mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Deze maandelijkse bijeenkomst, die zowel een informatief als een sociaal karakter heeft, biedt een veilige omgeving om ervaringen te delen, vragen te stellen en meer te leren over het omgaan met dementie.

 Het thema van deze avond is ‘palliatieve zorg en euthanasie bij dementie’, een onderwerp dat vaak als moeilijk en gevoelig wordt ervaren. Ria Kamp, een vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde (NVVE), zal een lezing geven over de mogelijkheden en keuzes rondom het levenseinde bij dementie, waaronder euthanasie. Het doel is om bewustwording te creëren en deelnemers te informeren over het belang van het bespreken van deze wensen met naasten.

 Praktische informatie:

  • Datum: Donderdag 16 november
  • Tijd: De zaal is geopend van 19.00 tot 21.30 uur, met het programma van 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70, 5707 TJ Helmond
  • Toegang: Gratis, inclusief een kopje koffie. Aanmelden is niet nodig.

Het Alzheimer Café Helmond nodigt iedereen die interesse heeft in het onderwerp of te maken heeft met dementie in hun directe omgeving uit om deze avond bij te wonen. Het is een kans om inzichten te verkrijgen, steun te vinden en deel uit te maken van een gemeenschap die samen sterk staat in de uitdagingen die dementie met zich meebrengt.