Datum

Mantelzorgwaardering 2022

Inhoud

Voor wie vraag jij de mantelzorgwaardering aan?

Waar zouden we zijn zonder mantelzorgers? Precies, mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving! Ieder jaar rond 10 november zetten we onze mantelzorgers dan ook extra in het zonnetje. Dit doen met de ‘mantelzorgbon’. Met deze bon kunnen mantelzorgers iets leuks kopen voor zichzelf bij lokale winkels, of ergens lekker gaan eten. 
Je kunt de mantelzorgbon aanvragen vanaf 1 augustus t/m 15 oktober.

Wanneer ben je mantelzorger?

Je bent mantelzorger als je hulp biedt aan iemand in jouw omgeving. Niet omdat je een zorgverlenend beroep hebt, maar omdat je een (sociale) relatie met die persoon hebt. Zoals met een familielid, vriend of buren. Mantelzorg is meestal voor langere tijd en kan veel zijn. Door deze hulp kan de ander zich redden, thuis blijven wonen en meedoen met de omgeving. De hulp gaat verder dan vrijwilligerswerk of de hulp die je aan elkaar geeft in een gezin.

Wanneer kom je in aanmerking voor de waardering?

Als jij mantelzorger bent en minimaal 18 jaar oud, kom je mogelijk in aanmerking voor de waardering. Jonge mantelzorgers (onder de 18 jaar) krijgen een aparte waardering. Voorwaarde is dat de mantelzorger in de gemeente Laarbeek woont, de mantelzorger mag wel buiten Laarbeek wonen. Zowel de zorgvrager als de mantelzorger kan de mantelzorgbon aanvragen. Dit mogen er per zorgvrager maximaal drie zijn. Als je binnen je eigen gezin met meerdere mantelzorgers voor de zorgvrager zorgt, dan verstrekken we één bon.

Hoe meld ik me aan?

Mantelzorgers of zorgvragers kunnen de mantelzorgwaardering ieder jaar opnieuw aanvragen. Heb je deze eerder aangevraagd, dan moet je dit nu opnieuw doen. De aanvraag kun je doen via onze website (www.laarbeek.nl/mantelzorgwaardering) vanaf 1 augustus t/m 15 oktober.

Op het inschrijfformulier kun je ook aangeven dat je informatie wilt ontvangen over mantelzorgondersteuning. Voor meer informatie over mantelzorgondersteuning kun je terecht bij Nancy Laurensse, bereikbaar via Steunpunt Mantelzorg LEVLaarbeek
Telefoon 0492 328800 of e-mail:
sociaalteamlaarbeek@levgroep.nl

Kun je je aanmelding niet via de website doen?

Vanaf 1 augustus kun je een inschrijfformulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (tijdens de normale openingstijden) of bij een van de Huiskamers in onze gemeente. In Beek en Donk vind je de huiskamer in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg 27, in Lieshout in het Dorpshuis aan de Grotenhof 2. En in Mariahout in het Buurthuis aan de Bernadettestraat 43.

De formulieren moeten uiterlijk op 15 oktober binnen zijn bij de gemeente Laarbeek.

Let op: de mantelzorgbon van 2021 is nog geldig tot 31 oktober 2022. Vergeet deze niet te besteden voor een waardering aan jezelf.